Druktechnieken

Wij kunnen u goed adviseren als het gaat om de verschillende druktechnieken

Er zijn heel veel manieren om uw logo op uw textiel te krijgen. Deze verschillende technieken zijn nodig voor een goede kwaliteit en vooral voor duurzaam gebruik. Wij adviseren de klant hier altijd in. De techniek die wij gebruiken en ook adviseren is geheel afhankelijik van het product, doel en materiaal. VDK Producties hanteert een aantal technieken die wij in de basis bijna altijd gebruiken met uitzonderingen daargelaten.

 

TRANSFER: Dit is de techniek die wij veel terug zien komen. Dit omdat een transfer makkelijk bewaard kan worden waarmee de klant geen voorraad meer hoeft te houden. Een Transfer is te gebruiken op bijna alle materialen. Ook hierin zullen wij een passend advies geven. Want of u nu op een softshell uw logo wilt laten bedrukken of op een t-shirt, daar zit verschil in. Een transfer zorgt voor een gedetailleerd resultaat en duidelijk kleuren. Een transfer kan makkelijk bewaard worden om snel te drukken.

BORDUREN: Is een prachtige manier om uw logo op kleding te doen laten stralen. Denk hierbij vooral aan de polo, aan de jassen, broeken, sloven of materiaal van badstof. Deze techniek geeft een luxe en exclusieve uitstraling. Borduren kan ook goed toegepast worden op textiel die heet gewassen moet worden of chemisch gereinigd.

PLOTTERTRANSFER: Deze transfer is vanaf één stuk te bestellen. De transfer kan vaak maar in één kleur besteld worden met ook hier weer wat uitzonderingen daargelaten. Waarom maar in één kleur? Dit komt omdat uw logo uit 1 kleurige folie gesneden wordt. De plottertransfer kan op bijna alle materialen gedrukt worden. Een Plottertransfer kan snel gemaakt zijn, is rekbaar en elastisch en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. De kleur van de plottertransfer is altijd bij benadering van het logo.

ZEEFDRUK: Zeefdruk is de meest gebruikte druktechniek in de textieldrukindustrie.  De naam zeefdruk komt van het druksjabloon, ook wel zeef genoemd. Leuk om te weten dat je logo op een raamwerk wordt geplaatst dat wordt bespannen met gaas en wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag. De zeef wordt belicht met een film die op basis van het logo wordt gemaakt. Met zeefdruk worden kleuren één voor één bedrukt. Als u t-shirts bestelt met een opdruk in één kleur, dan wordt er met één film en één zeef gedrukt. Bestelt u t-shirts met een bedrukking in vijf kleuren, dan moet het zeefdrukproces vijf keer – dus voor iedere kleur opnieuw – plaatsvinden. Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn gaat zeefdrukken snel en is daardoor uitstekend voor het produceren van grote oplages. Daarnaast levert zeefdruk hoge kwaliteit op.

Buiten deze vier genoemde technieken zijn er nog meer technieken. Deze kunnen tijdens een persoonlijk gesprek geadviseerd worden. Afhankelijk van uw doel, materiaal, levertijd.